LilleKrabat
# # # # # # # #

Vi har fått vår egen facebookside. Bilder, nyheter og  info legges ut der.Spør en av oss i bhg, så hjelper vi deg med å bli medlem av siden vår :-)

Månedens tips

JANUAR-TIPS!

SPØKELSES-SMØRBRØD...

4 skiver grovt brød
Litt smør eller kremost
4 skiver skinke eller ost (eller begge deler)
4 steinfrie sorte oliven
Noen få skiver gulrot eller paprika

Slik gjør du:
Klipp ut en papirfirkant i samme størrelse som brødet. Tegn et omriss av et spøkelse og klipp det ut.
Smør på smør eller kremost og dekk skiven med skinke/ost.
Legg spøkelsesmønsteret oppå smørbrødet og skjær rundt med en liten kniv.
Del olivenene. Skjær ut en sikksakkmunn av en gulrotskive eller rød paprika.
Pynt spøkelsene med oliven til øyne og en sikksakkmunn av gulrot eller paprika.

Kan spises kalde, eller varmes i ovn på 200 grader i 5 min.
("Barnas kuleste kokebok" av Sara Lewis)


JULE-TAPAS!

SYLTEPINNER (5 PORSJONER)

3 skiver julesylte (ca 3,5 cm tykke)
18 stk svisker uten stener
18 stk tørkede aprikoser
1/2 pk ruccula
2 ss olivenolje
1 ts pepper
1 ts salt

Slik gjør du:
Skjær sylta i terninger og tre dem på tannpirkere sammen med sviske og aprikos
Vend salaten i olje og krydre med salt og pepper
Legg salaten på fat med med syltepinnene på toppen.
Serveres som en av flere tapasretter.

NOVEMBER-DESSERT!

TILSLØRTE TYTTEBÆR (2 PORSJONER)

Du trenger:
6 ss lettrørte tyttebær
4 ss kesam vanilje
2 kornmo kjeks
1/2 ts kanel

Slik gjør du:
Knus kornmo kjeks og bland i kanel.
Legg tyttebær, kesam vanilje og kjekssmulene lagvis i et dessertglass.
Pynt med noen hele tyttebær på toppen.

OKTOBERTIPS!

TØRK EPLERINGER

Du trenger: Epler(så klart..), en utkjerner,kniv, hammer, spiker og tråd.
Dette gjør du: Fjern kjernen og skrell eplene. Skjær dem i skiver og træ dem på tråden. Slå noen spiker i vinduskarmen ca 50 cm over panelovnen og heng opp eplene. Tørre epleringer er kjempegodt i frokostblandinger om du deler dem i mindre biter, eller som snacks. Oppbevar eplene i mørke lufttette glass og bokser

HØST-FORM!

GRØNNSAKER I FORM

Bruk alle de gode grønnskaene naturen har å by på (og som du liker best) og skjær de opp i passende biter. Skær opp potet og skinke og legg alt dette i en ildfast form. Tøm hvit saus over og strø ost over til slutt. Gratineres i ovn på 200 grader i 45 min.

SEPTEMBER-FISK!

FISK I FORM(4 porsjoner)

Du trenger:
600 g frysetorsk
2 poser aspargessuppe
1 bunt med brokkoli
Hvit ost

Slik gjør du:
Legg halvtint torsk i ilfastform sammen med brokkoli skjært opp i små bunter. Kok opp suppen med ca halv mengde væske av hva som står på posen og tøm over fisken. Riv ost over, og settes i oven på 200 grader i ca 30 min. Server med potet eller ris.

FERIE-SNACKS!

RABARBRA-SUPPE

Kok opp 8 dl vann sammen med 2 dl søtningsstoff, saft av en halv sitron og lime. Ta oppi ca en stang rabarbra som er kuttet i terninger og la det koke i 15 min. Del 12 jordbær i skiver, taes i og settes kaldt. Nam- nam

JUNI-SPYD!

Du trenger: Jorbær, kiwi, meloner, druer, bringebær og andre frukter/bær du synes er godt!

Slik gjør du: Tre fruktene/bærene på spyd og server de fargeglade og gode spydene til barn som leker ute. En deilig forfriskning!

Forslag til kjøttsaus:
I boks hermetiske tomater
1 fedd kvitløk
salt
oregano
basilikum
pepper
litt sukker
500 gram karbonadedeig


MAI-SMOOTHIES!

VÅR-GLØTT

1.5 dl kirsebæryoghurt
2 dl drue/tranebærjuice
2 dl frosne kirsbær

Slik gjør du:
Hell alle ingrediensene i blenderen og kjør på! Serveres med en gang i fine glass eller fryses ned til ispinner eller boks-is. Velbekomme!


APRIL-GRILL!

Hvorfor ikke ta med engangsgrill, eller vaffelhjern ut i sola,og spise ute?! Dessuten smaker mat veldig godt da..
Feks. Fiskekaker og hamburgerbrød. Nam nam.

MARS-PANNEKAKER!

FYLTE PANNEKAKER (4 PORSJONER)

3 dl hvetemel
1 ts salt
5 dl melk
3 stk egg
1 dl revet ost

Slik gjør du:
Visp alt sammen til en glatt og jevn røre. La røra svelle i ca 30 min.
Stek litt tykke pannekaker på middels varme.
Fordel kjøttsaus på pannekakene og rull dem sammen. Legg over i ildfast fat.
Strø over revet ost, og stek midt i ovnen på 200 grader til osten har smetet.

FEBRUAR TIPS!

SLANGEPØLSER(stor porsjon)

1 l vann
1 pk gjær
1 ts salt
1 1/2 kg mel

grillpølser

Slik gjør du:
Bland mel,salt,gjær og lunket vann og la deigen heve ca 1 time. Trill pølser av deigen som snurres rundt pølsene.
Stekes på 200 grader i ca 15 min.

 
 
 
 
Serviceerklæringer Vedtekter
Månedens tips Oppskrifter