LilleKrabat
# # # # # # # #

Vi har fått vår egen facebookside. Bilder, nyheter og  info legges ut der.Spør en av oss i bhg, så hjelper vi deg med å bli medlem av siden vår :-)

Oppskrifter

MUMSEPINNER

4 kyllingfileter
2 egg
2 ss melk
1/2 ts salt
3 skiver brød
4 ss revet hvit hvit ost
2 ss smør
2 ss olje

Skjær kyllingfileten på langs i fingertykke strimler. Visp egg, salt og mellk. Riv brødskivene på et rivjern eller i en foodprosessor. Bland brødraspet med revet ost. Dypp kyllingstrimlene først i eggeblandingen og deretter i brødblandingen. Varm smør og olje i en stekepanne, legg strimlene i , og la dem steke i 5-6 minutter, til de er jevnt brune og gjennomstekte.

Server salsa og dip til.


SJØRØVERSPYD

(10 SPYD)
3 kyllingfileter
20 kjøttboller
10 små pølser
200 g gul ost
2 røde paprika
1 eske cherrytomater
reddiker

Del kyllingfiletene og pølsene i mindre biter og stek dem i en stekepanne. Varm også kjøttbollene. Del paprika og ost i mindre biter og tre alle ingrediensene på grillspyd. Spydene plasseres i en halv melon før servering. Serveres med brød og dip.


STRIPETE OSTESMØRBRØD

2 skiver brød
litt smør til å smøre på skivene
75 g ridderost eller tomatost med paprika
75 g jarlsberg ellernorvegiaost
halve kirsebærtomater og agurkteringer til servering

Forvarm grillen i 2-3 minutter. Rist brødet under grillen til begge sider er lysebrune. Smør et tynt lag med smør på skivene. Skjær osten i 5mm tykke og 1,5 cm brede skiver. Dekk brødskivene slik at annenhverostestripe er lysegul og annenhver orange. Legg brødskivene tilbake under grillen og stek dem til osten begynner å boble. Serveres med halve kirsebærtomater og agurkterninger.


GRØNNBOLLE

1 rødløk
1 rød paprika
100 g fersk spinat
2 ss smør
3 dl hvetemel
3 dl grov sammalt hvete
2 ts bakepulver
1 ts salt
4 egg
1 boks kesam
100 g salami/kokt skinke, finhakket
150 grevet hvit ost eller fetaost

Grovhakk løken. Skjær paprikaen i biter. Bruk litt smør i en panne, og fres grønnsakenemyke. Visp sammen egg og kesam, bland i mel, bakepulver og salt. Rør deretter i grønnsakene, salamien og osten. Legg røren i en smurt muffinsform eller store papirformer.


Her kommer noen oppskrifter på passende turmat:

ARME RIDDERE
Utstyr : Stekepanne, loffskiver, egg, litt melk, sukker, kanel, margarin, visp, bolle, stekespade, syltetøy.
Område: Bålplass
Årstid: Når som helst når det er lov å tenne opp bål.

1. Lag bål og tenn opp dette.
2. Skjær noen loffskiver.
3. Bland sammen 4 egg, litt melk, sukker og kanel i en bolle.
5. Dypp skivene i røra og stek dem i panna.
6. NB. Ikke stek dem for lenge
7. Ta gjerne litt ekstra sukker eller litt syltetøy på når dere spiser dem.



HEL GRILLET FISK
Utstyr: 3-4 småfisk., 1 ts hvit pepper, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver
1 sitron
Område: Hvor som helst det er lov å tenne bål

1. Lag et bål eller bruk glørne fra et bål som nesten er nedbrent.
2. Rens fisken og skjær noen kutt på hver side av fisken.
3. Bland krydderet sammen og strø på fisken. Gni inn skinnet.
4. Grill fisken på middels varme, ca 5 min. på hver side (til fisken løsner fra bena)
5. Krydre med salt og server med sitron.

NB! Fisken skal ligge på glør og ikke i flamme.

Du kan også følge den samme oppskriften, men pakke fisken inn i folie.



RISOTTO
Utstyr: 4 dl sopp eller andre grønnsaker, 4 dl ris, 8 dl vann, 1 buljongterning, 2 dl revet ost, litt røkt kjøtt, kjøttpølser, reker, kylling e.l.

1. Rens soppen/grønnsakene. Skjær disse i biter og brun dem i smør i en gryte.
2. Skjær kjøtt e.l. i biter. Ha oppi den samme gryten.
3. Hell vann opp i gryten og tilsett ris. Kok opp risen i vannet og tilsett buljongterning.
4. Når du har kokt opp risen og væsken nesten er borte, tilsetter du en klatt smør. Rør om.
5. Tilsett denrevne osten og den brunede soppen/grønnsakene og rør om. Tilsett salt og pepper.

Bruker du reker, tilsetter du de på slutten så de ikke blir seige.



HAVREGRØT
Utstyr: 1.5 liter lettkokte havregryn, 2 l melk, 3 l vann, salt, stor gryte

1. Lag bål og tenn opp.
2. Kok opp gryn og vann og la det småkoke noen minutter mens du rører. Spe på med melk.
3. Ha i salt når grøten er ferdig.
4. Serveres med syltetøy eller frisk el. tørket frukt, eller kanskje sukker, kanel og rosiner er mer fristende.

Kanskje der har litt selvplukkede blåbær? Nydelig å putte litt oppi!



POTETSUPPE
Utstyr: 5-6 poeter, 1 gulrot, 1 purre, 1 løk, smør, grønnskalsbuljong, salt og pepper, følte eller rømme, ferskt brød

1. Lag bål og tenn opp dette.
2. Ha oppi ca. 1.5 l vann i en gryte. Tilsett 2 buljongterninger og 2 ss smør.
3. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gjør det samme med gulroten.
4. Ta det hvite på purren og løken. Skjær dette også opp i biter.
5. Legg alt sammen i den kokende buljongen og smak til med salt og pepper.
6. Kok til poteter og grønnsaker er møre.
7. Ta gryten bort fra bålet og rør inn 1 dl rømme el fløte.
8. Server med ferskt brød el. flatbrød.




 
 
 
 
Serviceerklæringer Vedtekter
Månedens tips Oppskrifter