MUMSEPINNER ARME RIDDERE Utstyr : Stekepanne, loffskiver, egg, litt melk, sukker, kanel, margarin, visp, bolle, stekespade, syltetøy. Område: Bålplass Årstid: Når som helst når det er lov å tenne opp bål. 1. Lag bål og tenn opp dette. 2. Skjær noen loffskiver. 3. Bland sammen 4 egg, litt melk, sukker og kanel i en bolle. 5. Dypp skivene i røra og stek dem i panna. 6. NB. Ikke stek dem for lenge 7. Ta gjerne litt ekstra sukker eller litt syltetøy på når dere spiser dem. HEL GRILLET FISK Utstyr: 3-4 småfisk., 1 ts hvit pepper, 1 ts hvitløkspulver, 1 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver 1 sitron Område: Hvor som helst det er lov å tenne bål 1. Lag et bål eller bruk glørne fra et bål som nesten er nedbrent. 2. Rens fisken og skjær noen kutt på hver side av fisken. 3. Bland krydderet sammen og strø på fisken. Gni inn skinnet. 4. Grill fisken på middels varme, ca 5 min. på hver side (til fisken løsner fra bena) 5. Krydre med salt og server med sitron. NB! Fisken skal ligge på glør og ikke i flamme. Du kan også følge den samme oppskriften, men pakke fisken inn i folie. RISOTTO Utstyr: 4 dl sopp eller andre grønnsaker, 4 dl ris, 8 dl vann, 1 buljongterning, 2 dl revet ost, litt røkt kjøtt, kjøttpølser, reker, kylling e.l. 1. Rens soppen/grønnsakene. Skjær disse i biter og brun dem i smør i en gryte. 2. Skjær kjøtt e.l. i biter. Ha oppi den samme gryten. 3. Hell vann opp i gryten og tilsett ris. Kok opp risen i vannet og tilsett buljongterning. 4. Når du har kokt opp risen og væsken nesten er borte, tilsetter du en klatt smør. Rør om. 5. Tilsett denrevne osten og den brunede soppen/grønnsakene og rør om. Tilsett salt og pepper. Bruker du reker, tilsetter du de på slutten så de ikke blir seige. HAVREGRØT Utstyr: 1.5 liter lettkokte havregryn, 2 l melk, 3 l vann, salt, stor gryte 1. Lag bål og tenn opp. 2. Kok opp gryn og vann og la det småkoke noen minutter mens du rører. Spe på med melk. 3. Ha i salt når grøten er ferdig. 4. Serveres med syltetøy eller frisk el. tørket frukt, eller kanskje sukker, kanel og rosiner er mer fristende. Kanskje der har litt selvplukkede blåbær? Nydelig å putte litt oppi! POTETSUPPE Utstyr: 5-6 poeter, 1 gulrot, 1 purre, 1 løk, smør, grønnskalsbuljong, salt og pepper, følte eller rømme, ferskt brød 1. Lag bål og tenn opp dette. 2. Ha oppi ca. 1.5 l vann i en gryte. Tilsett 2 buljongterninger og 2 ss smør. 3. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gjør det samme med gulroten. 4. Ta det hvite på purren og løken. Skjær dette også opp i biter. 5. Legg alt sammen i den kokende buljongen og smak til med salt og pepper. 6. Kok til poteter og grønnsaker er møre. 7. Ta gryten bort fra bålet og rør inn 1 dl rømme el fløte. 8. Server med ferskt brød el. flatbrød. |